Black friday

Er du forberedt?

5 svært effektive SMS markedsføringsstrategier for Black Friday

Er du forberedt på «Black Friday»? Det startet i Amerika, men er nå spredt til alle land i verden. Super salgsdag med attraktive tilbud som starter noen dager før fredag, og varer frem til mandag, som utgjør "Cyber Monday". Romjul og nyttårs-salget har tradisjonelt sett vært de beste shoppingdagene i Norge, men dette endrer seg ettersom kjøpere utnytter sjansen til å kjøpe julegaver på Black Friday. Det er ikke overraskende - hvem vil vel ikke kjøpe julegavene på tilbud? Hvorfor er SMS-markedsføring det beste valget for Black Friday? På denne tiden av året er kundene dine på jakt etter de beste tilbudene, så de vil være mye mer mottakelige for å høre fra deg og hva du har å tilby. SMS er fortsatt en underutnyttet kanal for mange bedrifter, noe som betyr at du har større sjanse til å bli sett, samt øke kampanjens suksess.


Ikke gå glipp av disse 5 svært effektive
SMS-markedsføringsstrategiene for Black Friday:
1- Kom før konkurrentene

Konkurransen blir sterkere jo nærmere du kommer Black Friday, hvor kundene dine blir oversvømt med salgsfremmende meldinger og / eller e-postmeldinger. Skill deg ut fra mengden og vinn over konkurrentene ved å starte kampanjen din tidlig! Dette bidrar til å posisjonere deg som førstevalg for dine kunder. En god måte å styrke kampanjen din på, er også å sende ut en andre melding som minner dem om kampanjen noen dager før eller på selve dagen for Black Friday. Ikke glem å informere kundene om datoen og hvor lenge tilbudet vil være tilgjengelig i meldingen.

2- Kreativitet fremfor alt

Å være tidligere ute enn konkurrentene, er en god start, men for å skille seg ut fra resten må du gå ut av din komfortsone og bli kreativ. Du kan være kreativ med hvordan du markedsfører ditt tilbud, hvordan du får ut tilbudet ditt, samt teksten og bildene du bruker. Kampanjen trenger ikke å vinne noen pris, men den trenger å vekke oppmerksomhet og være forskjellig fra hva konkurrentene dine gjør. Husk at kundene dine vil motta mange tilbud rundt Black Friday - hva gjør din minneverdig? Ikke glem å være kreativ med dine handlingsdrivere. Konkurranser, eksklusivitet, donasjoner, tilbud m.m. Ta kontakt med oss for tips og råd på hvordan du kan gjøre dette for din bedrift.

3- Spesifikk og konsis

Du vil være den første, bli lagt merke til, og husket. Men ikke overøs kunden din med en hel bråte tilbud, da vil det bli «for mye», og du vil raskt bli glemt. Uansett hva det er du skal tilby, må det være konkret og spesifikt. Hvis du har rabatter på 40, 50 og 60 prosent, trenger du ikke å kommunisere hver eneste detalj på meldingen, bare "rabatter på opptil 60%". Forsøk å være konkret, og ikke for generisk. Målet ditt er å oppmuntre mottakeren til å gå til enten din fysiske butikk, eller nettbutikken og foreta et kjøp som følge av en uimotståelig kampanje! Når du får dem dit, kan du gjøre oppsalg og fremheve andre produkter, men den første oppgaven er å få tak i oppmerksomheten og trekke dem til butikken din. Kan du redusere prisen for en av dine bestselgere for å bruke den som lokkemiddel? Ikke nøl – kommuniser det ut til kundene! Gi dem noe du vet at de ikke klarer å motstå.

4- Segmenter ditt publikum

Det er selvfølgelig lettere å sende kampanjen din til hele kundelisten, men det er ikke så effektivt. Segmenter! Har du produkter til kvinner og menn? Ikke send den samme meldingen til begge kjønn, utarbeid separate kampanjer for hver. Husk at du må gi mottakeren noe som de ikke kan motstå. Gi dem det de vil ha. Andre alternativer er å segmentere etter alder og region. Tenk strategisk for å øke sjansene for et vellykket salg.

5- Forsterk Black Friday

Bedrifter forlenger i økende grad sine kampanjer til en uke etter Black Friday. Dette er også en effektiv måte å skape en følelse av at «det haster» de siste dagene. For eksempel, ved å bruke setninger som "Så langt lageret rekker" og "avslutter i morgen", skapes en følelse av å måtte kjøpe umiddelbart for å ikke gå glipp av tilbudet. Mange venter med å kjøpe til siste øyeblikk. Markedsførere vet at Black Friday er intet unntak, og derfor forlenger de livet til kampanjen med noen dager for å nå de som foretrekker å kjøpe senere.

Er kampanjen din allerede klar?

Forhåpentligvis har disse tipsene vært nyttige. Ønsker du hjelp til din kampanje, ta kontakt med oss på mail: info@intellipush.com, eller per telefon 413 29 999

Lykke til med salget!

x
x
x
x